We zijn allemaal wel bekend met het prachtige eiland: Curaçao. Het is gelegen in het Caribisch gebied en maakt deel uit van de ABC-eilanden.  Een mooi eiland waar helaas een heleboel mensen het bestaan niet van af weten is Klein Curaçao. Klein Curaçao is te bereiken met de boot. Je zal hier ongeveer anderhalf uur op de boot door moeten brengen voordat je dit prachtige eiland bereikt hebt. Ondanks dat dit eiland de naam Klein Curaçao heeft gekregen, zijn er een heleboel dingen en verhalen te vinden op dit prachtige eiland. Ben jij benieuwd wat Klein Curaçao zo al in petto heeft? Lees dan vooral verder.

Prachtige natuur

Mocht je op zoek zijn naar een prachtige wandeltocht over een mooi eiland. Dan is Klein Curaçao de perfecte optie voor jou. Je kan op Klein Curaçao genieten van de mooiste zonsondergang en zonsopkomst. Daarbij bezit Klein Curaçao ook enkele bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Denk hierbij aan een roze vuurtoren, graven, ruïnes en zelfs scheepswrakken. Het is wel essentieel om te weten dat er weinig schaduw op het eiland te vinden is. Houd hier dus rekening mee en bescherm jezelf voldoende tegen de zon, door middel van zonnebrand, hoedjes en/of petjes. 

Duiken

Ben je een echte waterrat en ben jij altijd al op zoek geweest naar de beste plek om te gaan duiken? Dan kan je Klein Curaçao eigenlijk niet overslaan. Klein Curaçao wordt ook wel beschouwd als één van de beste duikbestemmingen in de Caribische zee. Klein Curaçao beschikt over veel verschillende aspecten. Denk hierbij aan het mooiste koraalriff, of scholen met vissen en prachtige grotten om te verkennen. Of je nu een beginner bent of een ervaren duiker, bij Klein Curaçao ben je in voor een leuk duikavontuur.

Snorkelen

Zoals je waarschijnlijk nu al over op de hoogte bent, beschikt Klein Curaçao over een prachtige onder waterwereld. Op het eiland kan je eindeloos genieten van de verschillende snorkelpunten. Je kan tijdens het snorkelen ook zeeschildpadden spotten. Verder heeft het snorkelgebied ook een iets diepere grond van ongeveer 10 meter waar weer wat grotere vissen zwemmen. Met je snorkelset kan je deze grotere vissen vanaf een afstandje bekijken. 

Je kan er zelfs voor kiezen om een gevaarlijkere optie op te zoeken terwijl je gaat snorkelen. Op deze plekken wordt wel gewaarschuwd voor sterke stromingen. Dit gebied wordt echter wel beschouwd als het mooiste snorkelgebied. De beste tip die we kunnen geven is om niet als beginnende zwemmer in deze gebieden te snorkelen. Zorg ook dat je vinnen aan je voeten hebt voor meer zwemkracht. Mocht je merken dat je lichaam wat vermoeid raakt van het zwemmen, dan wordt het sterk aangeraden om uit dit gebied te gaan. Je wilt natuurlijk voorkomen dat je door de stroming wordt meegenomen en niet meer terug weet te keren. 

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen