Schotland is een prachtig land met veel verbazingwekkende plaatsen om te zien. Een van de populairste, vooral tijdens de zomermaanden, is het Isle of Skye.

Het Isle of Skye heeft bezoekers zo veel te bieden, van adembenemende landschappen tot levendige cultuur en erfgoedsites. Hier zijn 5 redenen waarom je Schotland’s Island of Skye zou moeten bezoeken!

1) Adembenemende uitzichten

Het bergachtige terrein van het Isle is misschien niet voor iedereen weggelegd, maar als je van schilderachtige landschappen houdt, dan is dit je paradijs! Er zijn ook volop mogelijkheden om te wandelen die je een aantal ongelooflijke bergketens van dichtbij laten zien.

2) Prachtige wilde dieren

Het eiland gaat prat op zijn natuurlijke schoonheid en dat merk je echt bij het verkennen van de ongereptelandschap. Tijdens je tocht kom je adembenemende uitzichten tegen, maar houd je ogen open voor grotere dieren, zoals rode herten en gouden adelaars!

3) De Cuillin Mountains

Deze bergketen is het hoogtepunt van veel bezoekers aan trips naar Isle of Skye. Deze bergen zijn in heel Schotland befaamd als een van de moeilijkst te beklimmen, vanwege hun scherpe pieken. Laat je daardoor echter niet afschrikken; het is ook voor minder ervaren klimmers mogelijk om sommige van deze routes te ondernemen

4) Activiteiten

Er zijn op het eiland ook heel wat sporten en activiteiten die je kunt uitproberen! Waarom zou je jezelf niet uitdagen door deel te nemen aan een zeekajaktocht? Of als water niet echt je ding is wat dacht je van klimmen naar de top van Neist Point Lighthouse? Deze vuurtoren is het meest westelijke punt op het vasteland van Groot-Brittannië, en biedt een ongelooflijk uitzicht over Barra Head

5) Unieke cultuur

Isle of Skye heeft een unieke geschiedenis die je nergens anders in de wereld vindt; het is een ervaring op zich! Je kunt dit ontdekken door een bezoek te brengen aan enkele van de talrijke musea op het eiland, zoals Eilean Donan Castle. Dit kasteel dient als bewijs voor niet alleen het turbulente verleden van Schotland, maar ook voor zijn veerkrachtige geest.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen