Beijing is de hoofdstad van China, en een van de dichtstbevolkte steden ter wereld. Het is een stad met een ongelooflijke geschiedenis die meer dan 3.000 jaar omspant. Maar het is ook een moderne metropool vol mogelijkheden en opwinding. Beijing heeft iedereen wel iets te bieden: of het nu cultuur, avontuur of zakelijke mogelijkheden zijn. Bezoek zeker deze vijf plaatsen als je hier bent!

1) De Grote Muur

Je kunt niet naar Peking komen zonder dit eeuwenoude wonder te zien en je te verbazen over zijn adembenemende schoonheid. De Grote Muur van China is een van de meest iconische bouwwerken ter wereld. Hij strekt zich uit over duizenden kilometers, en is een bewijs van de ingenieursdrang van het Chinese volk. De muur werd oorspronkelijk gebouwd om China tegen indringers te beschermen, maar is vandaag de dag een populaire toeristische bestemming. Breng zeker een bezoek aan de muur als je in Beijing bent! Je zult er geen spijt van krijgen.

2) Tian’anmen Plein

Het Tian’anmen Plein is een van de grootste openbare pleinen in de wereld. Het ligt midden in het centrum van Peking, en herbergt veel belangrijke overheidsgebouwen, zoals De Grote Hal van het Volk en Het Nationaal Museum van China. Ongeveer 1 miljoen mensen bezoeken het Tian’anmen plein elke dag. Het is één van de meest historische plekken in het gebied.

3) Beihai Park

Beihai Park is een geweldige plek voor mensen die van de natuur houden en wat rust en stilte willen, weg van alle drukte. Je ziet hier prachtige bomen, bloemen, lotusvijvers, pagodes, enz. Je kunt er ook heerlijk eten in een van de vele traditionele Chinese restaurants, of ga winkelen in een van de vele winkels die rond het park liggen. Een must see bij een bezoek aan Beijing!

4) De Verboden Stad

De Verboden Stad is een uitgestrekt en weelderig paleizencomplex dat ooit de thuisbasis was van China’s keizers. Het heeft verschillende tempels, binnenplaatsen en residenties die de moeite van het verkennen waard zijn. Als je er alleen al binnenloopt, heb je het gevoel dat je terug in de tijd bent getransporteerd! Er is ook een indrukwekkende keizerlijke troonzaal, waar de Chinese keizers vroeger audiënties hielden. Bekijk zeker dit prachtige voorbeeld van oude architectuur als je hier in Peking bent!

5) Hutongs

Hutongs zijn traditionele oude buurten die bestaan uit smalle steegjes omzoomd met kleine huizen van één verdieping. Ze zijn grotendeels verdwenen uit andere grote Chinese steden, maar je kunt ze nog steeds zien in Beijing. Ze zorgen voor een heel interessante ervaring – je hebt het gevoel dat je echt terug in de tijd bent gegaan! Ook liggen vrijwel alle hutongs in de buurt van winkel- en eetgelegenheden, dus je kunt gemakkelijk twee vliegen in één klap slaan door deze buurten te bezoeken.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen