De feestdagen zijn net achter de rug, maar voor we het weten staat het weer voor de deur! En als je een van de miljoenen mensen bent die voor hun vakantie naar het buitenland reizen, waarom dan niet een feestelijke vakantie overwegen? Deze lijst geeft je tien bestemmingen die het jubelseizoen in stijl vieren.

1. Frankrijk

Kerstmarkten vind je ook in veel grote Europese steden en als Parijs, de stad van de liefde, dichter bij huis is dan je zou willen, dan organiseert de Franse hoofdstad een fantastische kerstmarkt op de Champs-Elysées. De markt omvat kraampjes met cadeautjes en hapjes, en ook een ijsbaan.

2. Oostenrijk

In het geografische centrum van Europa is Oostenrijk een fantastisch land voor kerstmarkten. Zowel in Salzburg als in Innsbruck staan kraampjes die geschenken verkopen en ook warm eten en drinken om je warm te houden tijdens die koude winteravonden.

3. Hongarije

De kerstmarkt van Boedapest, die op Vorosmarty Ter ligt, heeft elk jaar een ander thema dat een extra dimensie aan de festiviteiten geeft. Dit jaar is ze gemodelleerd naar een traditioneel 19de-eeuws reizend circus dat rond de feestdagen Hongaarse dorpen zou hebben aangedaan. Het is open van 24 november tot 1 januari en samen met al je feestelijke favorieten zijn er ook shows en attracties voor kinderen als onderdeel van de leuke attracties.

4. Polen

Polen is een geweldige bestemming voor kerstliefhebbers en de grootste evenementen vinden plaats in Krakau. Er zijn traditionele kraampjes waar warm eten en drinken wordt verkocht, en ook handwerk dat unieke geschenken oplevert, perfect om die broodnodige uitspattingen na Kerstmis met de creditcard te inspireren.

5. Denemarken

Kopenhagen is de thuisbasis van het oudste pretpark ter wereld, dus is het geen wonder dat er elk jaar in december zo’n fantastische kerstmarkt wordt gehouden in de Tivoli Tuinen. Behalve verkopers die allerlei feestartikelen verkopen, zijn er ook een ijsbaan en prachtige verlichtingen die het geheel nog aantrekkelijker maken als een van Europa’s meest betoverende winterbestemmingen.

6. Finland

Wil je de kou van je eigen land ontvluchten maar kun je het je niet veroorloven naar een van de meer tropische bestemmingen te vliegen, ga dan naar Helsinki voor een ervaring die je nooit zult vergeten. De stad houdt haar kerstmarkt voor het historische senaatsplein, met kraampjes waar zowel geschenken als lekkernijen zoals rendiervlees en glühwein verkocht worden.

7. Zweden

Een bezoek aan Zweden is niet compleet zonder een uitstapje naar het ‘Kerstpark’ van Göteborg, dat bij het pretpark Liseberg ligt. De hele maand december kunnen bezoekers honderden charmante houten huisjes zien waar ambachtslieden hun waren verkopen en er worden binnen in sommige huisjes zelfs live shows gehouden door clowns, acrobaten en goochelaars.

8. Noorwegen

Oslo is al bijna klaar voor Kerstmis, met overal in de stad markten waar zowel voedsel als cadeaus worden verkocht. Hoewel Kerstmis niet echt iets met Jezus te maken heeft, omdat het een heidense feestdag is, vieren de Noren toch de geboorte van Christus door op 24 december kaarsen bij hun huizen aan te steken.

9. Polen

Het land staat bekend om zijn geweldige nachtleven, dus ga in stijl uit door het ultieme eindejaarsfeest te vieren in Krakau, dat tijdens Oudejaarsavond onderdak zal bieden aan duizenden vrolijkerds. Deelnemers hoeven zich geen zorgen te maken over wat ze zullen eten; er is heel wat traditioneel Pools handwerk te koop, en ook warm eten als je trek krijgt!

10. De Filipijnen

Net als de meeste mensen zijn Filippino’s dol op Kerstmis en de grote vieringen die ermee gepaard gaan. Ga shoppen in winkelcentra en op traditionele kerstmarkten in het hele land om cadeautjes en souvenirs op te halen voor vrienden, familie en geliefden thuis.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen